.

Thursday, August 15, 2013

Read

Tinejdžeri počinju s pivom, tinejdžerice s rum-colom ! MeÄu dječacima izmeÄu 14 i 18 godina, njih 15 posto bilo je u posljednjih godinu dana pijano viÅ¡e od deset puta, dok je meÄu djevojčicama takvih bilo Å¡est posto . U posljednjih godinu dana meÄu dječacima izmeÄu 14 i 18 godina, njih 15 posto bilo je pijano viÅ¡e od deset puta, dok je meÄu djevojčicama takvih bilo Å¡est posto, otkrilo je istraživanje o pijenju meÄu mladima u Hrvatskoj. Prema procjenama, u naÅ¡oj je zemlji oko Å¡est posto pučanstva ovisno o alkoholu, Å¡to znači da imamo oko 250.000 alkoholičara. S obzirom na to da službenog registra osoba koje boluju od alkoholizma joÅ¡ nema, u izračunu se uzima aproksimativni broj koji se podudara s procjenama u EU. No, uz tu crnu brojku, tu je i do 800.000 onih koji prekomjerno konzumiraju alkohol. Posebno zabrinjava to Å¡to je sve niža dobna granica kad mladi počinju eksperimentirati s alkoholom. Već trinaes garbodiÅ¡nji dječaci ispijaju pivo, dok četrnaes apparelodiÅ¡nje djevojčice počinju konzumirati long drinks, pića poput votke-juice ili rum-cole. »Na razini alkoholizma meÄu petnaestgodiÅ¡njacima u samom smo europskom vrhu.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Taj podatak ukazuje da drugi imaju bolje preventivne programe nego mi, iako se na preventivi alkoholizma u mladih radi i na državnoj i lokalnim razinama Preventiva teÅ¡ko može dobiti bitku u druÅ¡tvu u kojem su tradicijski ukorijenjeni rituali pijenja i u kojem je velika zastupljenost alkoholičara meÄu odraslimaobrazac pijenja koji vide u obitelji i drže ga normalnim, glavni je razlog zaÅ¡to mladi ne shvaćaju konzumiranje alkohola kao ozbiljan problem. Kumuje tome uvelike i agresivni market proizvoÄača piva koji povezuje pijenje tog pića uz mlade, zdravlje i sport. Mladi ispijaju velike količine alkohola u kratkom vremenskom razdoblju, Å¡to može biti ugrožavajuće za život. S tri promila alkohola u krvi u mladom organizmu dolazi do poremećaja svijesti. Slabiji uspjeh u Å¡koli, viÅ¡a...If you want to modernize a full essay, Indian lodge it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment